Waarom is de wespenkoningin belangrijk bij bestrijding?

Het voorjaar is begonnen en je merkt dat je ineens wel veel wespen rond je woning en in de tuin ziet vliegen. Spot je ook nog eens een grotere wesp die mogelijk de wespenkoningin kan zijn? Het belangrijk dat deze wesp zo snel mogelijk wordt verdelgt voordat het wespennest wordt uitgebreidt. Wil je weten waarom dit zo essentieel is? Lees dan verder!

Hoe ziet een wespenkoningin eruit?

Een wespenkoningin heeft net zoals de gewone wesp de karakteristieke gele en zwarte strepen dwars over het achterlijf. De wespentaille is ook erg goed zichtbaar. Het verschil is alleen dat een wespenkoningin ongeveer 20 millimeter groot wordt en een gewone werkster wesp wordt 10 tot 15 millimeter groot. Vaak wordt een wespenkoningin ook in de war gebracht met een Europese hoornaar. Het verschil is alleen nog best goed te zien; de kop van een Europese hoornaar is oranje/rood van kleur.

De rol van de wespenkoningin

De rol van de wespenkoningin is het starten het uitbreiden van de wespenkolonie. Na haar winterslaap bouwt ze namelijk een nieuwe nest en legt daar haar eerste eitjes. De werksters nemen vervolgens de taak van het zoeken naar voedsel over en breiden het wespennest verder uit. De bouw van zo’n nest begint vaak al in maart.

De rol van de wespenkoningin bij het verdelgen

Het beste is om zo vroeg mogelijk de wespenkoningin te vangen. Dit is omdat je dan overlast van wespen voorkomt. Een kolonie kan net zoals bij mieren niet bestaan zonder de koningin. Als je dus de wespenkoningin op tijd vangt, voordat ze en kolonie heeft kunnen bouwen, dan wordt er ook geen wespennest gebouwd. Het wespennest bestrijden is handig omdat je zo van agressieve wespen af komt. Doe dit alleen niet zelf! Het kan erg gevaarlijk zijn. Neem daarom contact op met een professionele ongediertebestrijder.

 

Blog op: http://dromenoverwonen.nl/

Afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/hout-dak-gebouw-bouw-6799458/

Waarom schakel je een dakdekker in?

Heb je dakwerkzaamheden die nodig uitgevoerd moet worden? Of wil je weten in welke staat je dak zich verkeerd? Dan schakel je een dakdekker in! Wil je weten waarom je juist de hulp van een dakdekker in moet schakelen? Lees dan verder en kom erachter!

5 redenen waarom je een dakdekker moet inschakelen

●      Veiligheid

Dakwerkzaamheden vinden plaats op grote hoogte. Als je aan de slag gaat op je dak, dan kan het gebeuren dat je ineens wordt overvallen door hoogtevrees. Dit is niet handig en ook nog eens gevaarlijk. Vaak beschik je ook niet over de materialen om veilig op hoogte te werken. Een dakdekker heeft wel de juiste materialen en beschikt over de juiste kennis en vaardigheden.

●      De juiste materialen

Standaard gereedschappen zijn niet voldoende voor dakwerkzaamheden. Voor simpele dakreparaties kan het nog wel, maar voor de grote werkzaamheden heb je echt ander materiaal nodig.

●      Kennis en ervaring

Een erkende dakdekker heeft een opleiding gevolgd en laat zich ook nog eens regelmatig bijscholen. Door deze kennis en ervaring weet een dakdekker hoe dakwerkzaamheden het beste moeten worden uitgevoerd. Een dakdekker kan je daarnaast ook goed adviseren. Het kan zijn dat als je te werk gaat, er meer kapot gaat dan je zou willen. Schakel daarom een dakdekker in!

●      Goede kwaliteit

Wanneer een erkende dakdekker wordt ingeschakeld om dakwerkzaamheden uit te voeren, dan kun je rekenen op kwaliteit. Een dakdekker beschikt over de juiste materialen, kennis en ook ervaring. Je hebt ook garantie als je de werkzaamheden door een erkende dakdekker laat uitvoeren.

●      Bespaar tijd, frustratie én geld

Je loopt een groot risico dat je onbedoeld dingen beschadigd als je zelf aan de slag gaat. Het probleem wordt dan eigenlijk alleen maar groter. De schade die dan ontstaat kan bijvoorbeeld een lekkage veroorzaken. Het bespaart je dus veel frustratie geld wanneer je dakwerkzaamheden over laat aan een dakdekker.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

*