Badkamer Vloertegels en Wandtegels: De Basis van Je Badkamerstijl

Bij het inrichten van je badkamer is de keuze van badkamertegels essentieel, aangezien ze de basis vormen van je badkamerstijl. Badkamertegels en wc-tegels bieden niet alleen hygiëne en onderhoudsgemak, maar ze beschermen ook de ruimte tegen vocht. Dit maakt ze perfect geschikt voor badkamers! Een opvallende trend op het gebied van vloertegels is het gebruik van grote tegels, zoals 60x60cm of zelfs dubbel zo groot: 120x120cm! Wist je trouwens dat vloertegels ook op de wand kunnen worden geplaatst? Hiermee creëer je een harmonieuze uitstraling in je badkamer en behoud je de perfecte balans in je stijl.

Meer Karakter Dankzij Badkamer Wandtegels

Terwijl vloertegels de basis leggen, kunnen wandtegels je badkamer extra sfeer geven. Je kunt kiezen voor een luxe uitstraling met marmeren tegels, een strakke look met metrotegels, een kleurrijke ambiance met Portugese tegels, karakter met vintage tegels, een natuurlijke uitstraling met mozaïektegels of een speels accent met hexagon tegels, zellige tegels en visgraattegels. Je kunt ervoor kiezen om wandtegels over de hele wand door te trekken of de aandacht te vestigen op een accentmuur. En wist je dat er verschillende manieren zijn om wandtegels te plaatsen? Lees hier meer over op onze pagina over tegelverbanden!

Op zoek naar betaalbare tegels?

Als je op zoek bent naar betaalbare tegels, hebben we goed nieuws voor je! Omdat we rechtstreeks bij de fabrikant inkopen, kunnen we tegels tegen scherpe prijzen aanbieden. De meeste tegels zijn gemaakt van keramiek, wat ze betaalbaar maakt. Deze keramische tegels worden in grote hoeveelheden geproduceerd, waardoor ze, in combinatie met het gebruikte materiaal, aanzienlijk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld natuurstenen tegels. Ben je benieuwd naar ons assortiment betaalbare tegels? Breng een bezoek aan een van onze showrooms om je favoriete tegels in het echt te bekijken!

Moeite met het vinden van de juiste badkamerstijl?

Als je nog geen idee hebt welke stijl je voor je badkamer wilt, en het lastig vindt om de juiste combinaties te bedenken, raden we je aan om wat inspiratie op te doen in onze showrooms, een moodboard te maken op Pinterest, of onze blog te bekijken voor inspiratie over luxe badkamers, moderne badkamers, betonlook badkamers en industriële badkamers.

Veelgestelde Vragen over Badkamertegels

Hoeveel badkamertegels moet ik kopen?

Het is belangrijk om tijdens je renovatie te voorkomen dat je te weinig tegels hebt. Bereken daarom altijd minimaal 10% extra tegels vanwege snijverlies. De berekening is als volgt: vermenigvuldig de breedte van de muur met de hoogte en vermenigvuldig dat resultaat met 1,1. Tip: voor visgraattegels of tegels in wildverband reken je 15% tot 20% snijverlies. De berekening wordt dan als volgt: de breedte van je muur vermenigvuldigd met de hoogte, en dat resultaat vermenigvuldig je met 1,15 of 1,20. Bekijk ook onze video over het berekenen van snijverlies!

Kan ik vloertegels op de wand plaatsen?

Ja, dat kan! Maar het plaatsen van wandtegels op de vloer is helaas niet aan te raden. Vloertegels zijn dikker en daardoor geschikt voor gebruik op de wand. Wandtegels zijn dunner en daarom niet geschikt voor de vloer. Bovendien zijn wandtegels vaak voorzien van een glazuurlaag, wat in combinatie met water niet veilig is. Veiligheid staat voorop!

Waar moet ik op letten bij het kopen van tegels?

Niet elke tegel is geschikt voor de badkamer, want deze moet bestand zijn tegen vocht en slipgevaar voorkomen. Bekijk daarom altijd de antislipwaarde van je favoriete vloertegel! Verder is de keuze vooral een kwestie van smaak. Bekijk badkamertegels altijd in het echt, bijvoorbeeld in een van onze badkamershowrooms, om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Wat zijn de trends op het gebied van tegels?

Betonlook tegels blijven een belangrijke trend! Vaak wordt de betonlook vloer doorgetrokken naar delen van de muur voor een extra krachtig effect. Combineer betonlook tegels met zwart sanitair voor een industriële uitstraling. Daarnaast zien we pastelkleuren (vooral in visgraatmotief) en de terugkeer van terrazzo tegels in huizen en badkamers! Benieuwd naar meer trends? Lees onze blog over de badkamertrends van 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*