Deze maat voor je matras is het beste als je wat langer bent

Wist je dat je maar liefst 30% van je leven ligt te slapen? Een goede nachtrust is belangrijk voor de mens en dus is het van belang dat je een goede matras hebt. Een matras moet comfortabel zijn en is het meest bepalend of je bed lekker ligt. Maar een matras kan je harder of zachter kopen en ook in veel verschillende maten. Lees verder en ontdek welke matras je moet kopen als je een echte lange Hollander bent.

Kies voor een langere matras


De meest voorkomende lengtemaat van een matras in Nederland is 200 centimeter. De gemiddelde Nederlander is 176 centimeter lang, dus dat sluit precies aan. Ook de Nederlandse jeugd is tegenwoordig redelijk lang. Maar een gemiddelde zou een gemiddelde niet zijn, als er kleinere maar ook Nederlanders zijn dan langer dan 176 centimeter zijn. Misschien ben je wel bijna 2 meter lang, of ben je zelfs langer dan 2 meter.

Wist je dat in landen zoals Italiƫ en Spanje de matrassen vaak korter zijn? Italianen en Spanjaarden zijn gemiddeld een stuk kleiner dan Nederlanders en dus zijn de bedden vaak 190 of zelfs 180 centimeter lang. Het kan dus zomaar zijn, dat je tijdens een vakantie in Italiƫ met je voeten buiten het bed bungelt.

Als je redelijk lang bent, slaapt een bed van 200 centimeter lang slaapt niet comfortabel. Je kan dan beter kiezen voor een matras van 220 centimeter lang zodat je genoeg ruimte hebt en je benen voldoende rust krijgen.

Zo breed moet je matras zijn


Hoewel een matras van 220 centimeter lang niet de standaard lengte is, kan je ze bijna in elke beddenspeciaalzaak kopen. Hoe breed je je matras wil, kan je zelf kiezen. Matrassen van 220 centimeter lang worden in principe in elke breedtemaat gemaakt. Een eenpersoonsbed is standaard 90 centimeter breed. Maar wil je wat extra ruimte in bed? Kies dan voor een breedtemaat van 140 centimeter. Je hebt dan officieel een tweepersoonsbed. Er kan eventueel dus ook nog iemand kan blijven slapen indien dat nodig is.

Koop het juiste dekbed


Ben je overtuigd en ga je een matras van 140×220 centimeter gaat kopen? Vergeet dan niet om een groter dekbed te kopen, als je dat nu nog niet hebt. Veel dekbedden in Nederland zijn namelijk 200 centimeter lang. Dit zou betekenen dat je deken erg kort is of dat je met blote voeten komt te liggen. Als je een langere variant neemt, geniet je dubbel van je nieuwe 140×220 bed en word je elke ochtend uitgerust wakker. Bron: Designlife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*