Glas in je (houten) veranda gebruiken

Wie wil er nou niet tot ’s avonds laat lekker met een drankje in de tuin blijven zitten? Of ’s morgens vroeg, middenin de winter, met een kop koffie en krant in het zonnetje wakker worden? Een prachtige houten veranda maakt dit allemaal mogelijk. Vooral als je gebruikmaakt van glas in je veranda. 

 Glazen deuren in je houten veranda

Met een afgesloten veranda aan je huis, geniet je het hele jaar door van je tuin. Het is dan net alsof je buiten zit, maar dan met de warmte van binnen. Deze afsluiting kun je al heel makkelijk doen door een glazen deur te gebruiken in je veranda. 

 Vooral een glazen schuifpui ontleent zich hier ontzettend goed voor. De glazen panelen kun je dan namelijk verschuiven. Daardoor heb je zelf controle over hoe open of dicht je je veranda wilt zijn: als het warm is, schuif je het een beetje open. Als het koud is, schuif je ze volledig dicht. 

 Ook is het mogelijk om er glazen ramen in te zetten, zodat je een open serre creëert. In dat geval zou je alleen een standaard glazen deur erin kunnen zetten. Je veranda is dan dus een ‘gewone’ kamer van je woning. En zoals eerder gezegd: als je een houten veranda combineert met glas, dan voelt het als een onderdeel van zowel de tuin als het huis. 

 Wil je meer uit je veranda halen? Met name de combinatie van een houten veranda en glas geeft een natuurlijke en rustige look. Zo’n veranda vormt de perfecte overgang van je huis naar je tuin! Een houten veranda laat je vaak bouwen door een houtbouwer, bijvoorbeeld door Donker Houtbouw.

 Voordelen van glas in je houten veranda

Niet alleen is een veranda mooi, ook heeft het nuttige voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat het goed isoleert. De warmte blijft namelijk langer binnen hangen. Daardoor vormt het een soort warmtebubbel voor de aanliggende ruimtes van je huis. Die zullen daardoor minder snel afkoelen. Bovendien is een veranda een overgangsruimte van je huis naar je tuin. De warmte van je huis kan dus niet meteen naar buiten ontsnappen. Oftewel: dit allemaal betekent dus minder stookkosten!  

 Tip: Een houten veranda versterkt dit voordeel: hout neemt namelijk warmte op.

 Een ander belangrijk voordeel van glas in je veranda is dat het je gezondheid bevordert. Als je elke dag een aantal uren doorbrengt op je veranda, krijg je het hele jaar door voldoende zonlicht. Want of het nou -10 graden vriest of niet: je kunt urenlang op je veranda zitten in de warmte. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*