Hoe kun je jouw droomtuin inrichten?

Hoe kun je jouw droomtuin inrichten?

De temperaturen stijgen weer en de zon komt weer tevoorschijn. Tijd om eens te kijken hoe je jouw droomtuin kan verwezenlijken. Lees hieronder enkele leuke tips

Droomtuin inrichten tips

Kijk eens serieus naar je tuin, is deze nu zoals je hem zou willen, of wordt het tijd wat veranderingen door te voeren?

Door andere planten en struiken kan je de sfeer van de tuin al veranderen, maar je kunt ook kijken naar wat je in de tuin hebt staan en gebruikt.

Overweeg eens een ovale tuintafel aan te schaffen. Een ovale tuintafel is speels, zeker in een vierkante of langwerpige tuin.

Je kunt er makkelijk omheen zitten met vrienden en hebt nog contact met iedereen, terwijl je toch voldoende ruimte overhoudt voor eten en drinken.

En, omdat je geen scherpe hoeken hebt, zit mensen niet met de punt van de tafel in hun buik.

Veel ovale tafels hebben een tussenstuk wat je kan plaatsen, als je een keer meer vrienden uitnodigt. Hiermee kan je de tafel gebruiken voor dagelijks gebruik, en voor grotere feesten, zonder direct je hele tuin vol te zetten.

Een ovale tafel is een echte blikvanger en misstaat in geen enkele tuin.

Als we vrienden uitnodigen willen we natuurlijk ook wat eten. In de zomer is het eerste waar we aan denken, barbecue. En dat is logisch, het is heerlijk, makkelijk en er hoeft niet 1 persoon in de keuken te staan.

Een soort van barbecue die je de laatste tijd steeds meer ziet, is de grillring. Een grillring is een metalen, meestal stalen, ring die op een vuurkorf ligt. Op deze ring kook je je maaltijden. Door zijn vorm kan je voor grote groepen koken, en ook veel verschillende soorten eten tegelijk klaar maken. Groenten, vlees, vis, alles kan tegelijkertijd.

En niet te vergeten, je eten druipt niet op de kolen, met het risico dat je verbrande saté of kip zit te eten.

Via de opening in het midden van de grillring kan je blokken hout toevoegen, om het vuur aan de gang te houden.

Als iedereen heerlijk gegeten heeft kan je de ring verwijderen en hou je een vuurkorf over waar je met z’n allen omheen kan zitten.

Zeker als het weer ’s avonds wat minder warm is, is dat een extra mogelijkheid die een barbecue niet biedt.           

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*