Investeren in vastgoed

Tegenwoordig hoor je dat veel mensen investeren in vastgoed, maar wat houdt dat in? 

Vastgoed betekent niet onroerend goed, de definitie zit hem al in het wordt, het staat ‘’vast’’ wat betekent dat vastgoed altijd niet verplaatsbaar is. Je kunt als investeerder je geld stoppen in woningen, de inkomsten haal je uit verhuren of het laten overkopen van jouw woning of gebouw.

Er wordt vaak geadviseerd om je geld te investeren in wat kleinere woningen omdat de kans dat de investering winstgevend gaat worden groter is. Kleine woningen kan je makkelijker verhuren, denk aan een klein pandje in Delft bijvoorbeeld, die kun je maandelijks verhuren aan een gezin of studenten bijvoorbeeld.

Heb je jouw geld gestopt in een enorme villa? Dan is het wat risicovoller aangezien dat wat moeilijker te verhuren is ten opzichte van een klein appartementje. De reden dat mensen vaak investeren in vastgoed is omdat de rente van de bank op dit moment erg laag is en je dus niet zo veel kunt verdienen met je spaargeld, als je een investering hebt in een klein pandje kun je met jouw spaargeld nog wat geld maken. Het maakt niet uit hoe klein je pand is, er zitten altijd risico’s aan verbonden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*