Een elektrische haard in de kamer

Creëer sfeer met een elektrische haard in de kamer.

Een gezellige kleine woonkamer met comfortabele banken, een schitterende open haard om van te genieten bij een koude winteravond, wie als huiseigenaar droomt hier niet van? In theorie werkt deze droom, maar in realiteit is het dat open haarden vaak veel werk en geld kosten. Zelfs al koop je een huis waar het al in is geïnstalleerd. Een hoop mensen hebben niet eens een eigen huis, maar willen toch de warme sfeer van een open haard voelen in hun huurwoning.

Wanneer de kosten, het onderhouden of als er geen mogelijkheid van installatie van een echte open haard niet te verwezenlijken is, dan is er toch een goed alternatief die je kunt overwegen te doen. Elektrische haarden bieden dezelfde voordelen als een conventionele open haard met zelf een paar toegevoegde waarden. Geen last van dampen met een elektrische haard in de kamer.

Door dat deze haarden op het lichtnet wordt aangesloten via een normaal stopcontact, zullen er geen dampen vrijkomen door brandend hout of gasverbranding. Al naar gelang de versie die je aanschaft, zorgen de lampen voor een vrij realistisch uiterlijk van vlammen of gloeiende houtblokken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er gas of rook de woning binnen kan dringen. Je creëert een uitstraling van echt vuur zonder kans op inademing van mogelijk giftige dampen.

Weinig onderhoud en lage verbruikskosten.

Ooit gekeken naar mensen die een echte open haard bezitten, alleen het onderhoud al leid je ertoe er twee keer over na te denken om er een aan te schaffen. Verbrandt echt hout met vuur en er ontstaan dampen en as. De rook, dampen en as die door de schoorsteen gaan, laten een residu achter zoals roet. Dit houdt in dat de schoorsteen regelmatig gereinigd moet worden met betrekking tot de veiligheid. En dan moet je ook nog afvoeren van asresten verbrandt hout.

Deze ongemakken heb je niet bij elektrische haarden. Dit zorgt voor aanzienlijk lagere onderhoudskosten. Het installeren van een echte open haard ‒ als het überhaupt mogelijk is ‒ kan behoorlijk in de papieren gaan lopen. Voor veel huiseigenaren zijn deze hoge aanschafkosten het op de lange termijn niet waard. Elektrische haarden daarentegen zijn veel makkelijker in aanschaf en te installeren.

Weeg dat af tegen kosten reiniging en brandhout, dan is elektrisch veel aantrekkelijker. Het is energiezuinig en wanneer de wintermaanden ingaan gaat de energierekening stijgen als je constant het verwarmingssysteem van je huis gebruikt. Een elektrische haard in de kamer is een effectieve manier om de kamer waarin je zit op te warmen zonder een drastische verhoging van de energierekening. Deze methode noemt men een aanvullende verwarming en is effectief en efficiënt. 

Ze zijn veilig en hebben een lange levensduur.

Door dat ze veel minder gevoelig zijn voor corrosie of roest, gaan ze daardoor ook verrassend langer mee dan conventionele haarden. Zelfs na jaren intensief gebruik, zien en functioneren ze nog of ze fonkelnieuw zijn. En dan hebben we nog het veiligheids- aspect van een elektrische haard in de kamer. Het veiligheidsprobleem als het gaat om open haarden kan voor sommige echt afstotend zijn om er een aan te schaffen. Ze kunnen gloeiend heet worden ‒ wat zeker gevaarlijk voor kinderen kan zijn ‒ en giftige dampen veroorzaken, wat slecht voor de gezondheid is.

Met een elektrische versie hoef je geen angst te hebben dat de kinderen-huisdieren met open vuur in aanraking komen of dampen inademen. Hoewel ze de kamer verwarmen zijn ze nog steeds koel genoeg om aan te raken. Gezellig genieten van een elektrische haard zonder onderhoud, met een laag energieverbruik, kies dan voor een elektrische haard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*