Klokken zijn overal

Het inrichten van een huis is een hele opgave. Welke stijl past het beste bij de ruimte? Welke kleuren en materialen ga je gebruiken? En welke attributen wil je verder gebruiken om de ruimte aan te kleden? Er zijn tal van onderdelen naast het meubilair die onderdeel vormen van het interieur.

Een klok is hiervan een goed voorbeeld. Ooit uitgevonden om de tijd vanaf te lezen, maar in de loop der jaren uitgegroeid tot een design object die in vrijwel elk huis in Nederland te vinden is. Niet alleen bij de mensen thuis, maar ook in diverse publieke ruimten vind je klokken terug, zoals op het station of wat te denken van de vele torens in de grote steden, waarvan de Big Ben in Londen misschien wel een van de bekendste ter wereld is. De klok is overal.

Het uurwerk werd al in de 10e eeuw uitgevonden

De uitvinding van het uurwerk is niet een nieuwe uitvinding en werd al in de 10e eeuw gedaan. Dit is absoluut bijzonder te noemen en was dan ook een absolute technologische doorbraak in die tijd. Tegenwoordig zijn de uurwerken nog nauwkeuriger en beter dan ooit, maar afgeleid van de uitvinding uit de 10e eeuw. Tip: https://www.klokkenconcurrent.nl/elektrische-wandklok-21-250-411p.html

De verkoop van klokken heeft ook een hele verandering doorgemaakt en vindt allang niet meer alleen plaats in de diverse speciaalzaken, maar is tegenwoordig meer verschoven naar het internet. Online vind je dan ook verschillende webshops die gespecialiseerd zijn in klokken, waar je een groot aanbod vindt. Het prettige aan het kopen van een klok in een webshop, is dat deze vaak gecategoriseerd zijn per soort en type en prijs, zodat je makkelijker de best geschikte klok voor bij jou in huis kan vinden.

De keuze van de klok hangt af van de stijl van het interieur

De stijl van het interieur speelt vaak ook een rol bij de keuze voor een klok. Zo past een authentieke staande klok of een tafelklok van kersenhout vaak goed in een klassiek ingericht interieur, terwijl een industriële klok gemaakt van metaal en bijvoorbeeld glas het vaak goed doet in meer moderne interieurs. Uitgelicht: https://www.klokkenconcurrent.nl/flip-klok/karlsson-flip-klok.html

Ook het formaat van de klok is bepalend voor de uitstraling. Een ontwikkeling die de laatste jaren is ingezet, is het gebruik van extra grote klokken in het interieur en deze vervolgens een centrale rol te laten spelen in de ruimte. De zogenaamde XXL-klok past bijvoorbeeld erg mooi in diverse ruimtes die een hoger dan gemiddeld plafond hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*