Rustig in de Randstad wonen kan op deze manier

De Randstad staat bekend als de streek in Nederland waar veel mensen graag willen wonen. Wie denkt aan de Randstad die denkt dan ook al snel aan drukte, files en grote steden. Vorige sommigen is dit dan ook de reden om juist niet naar de Randstad te verhuizen. Maar toch is het mogelijk om ook in de Randstad rustig te kunnen wonen. Wij geven je 3 mogelijkheden hoe je in de Randstad namelijk rustig woont.

1) Zoek een woning in het Groene Hart

Wie naar de Randstad verhuisd en kiest voor een woning in een van de grote steden die zal ongetwijfeld in een drukke omgeving komen te wonen. Maar de Randstad kent ook het Groene Hart, wat de rust vormt in deze omgeving. 

In het Groene Hart kun je dan ook veel mogelijkheden voor verschillende woningen vinden en daarom is het een goede keus om je hier eens verder in te verdiepen. Zo kun je aan de grens van Utrecht wonen in Schoonhoven. Hier woon je in een nieuwbouwwijk en op een prachtig en rustige plek, terwijl je toch midden in de Randstad zit en zo bij steden in de omgeving bent. Naast Schoonhoven zijn er natuurlijk nog veel meer van deze plaatsen waar je op een rustige manier kunt wonen. 

2) Kies voor een nieuwbouwwijk

Een andere manier om lekker rustig te kunnen wonen is door te zoeken naar nieuwbouw. De meeste nieuwbouwwijken komen in een nieuwe omgeving en worden op een ruime en rustige manier gebouwd. In de meeste nieuwbouwwijken woon je daarom wat sneller buitenaf of juist aan de rand van een stad of dorp. Toch geeft de nieuwe wijk al een stuk meer rust om te wonen. 

Kies voor rustige dorpen in Noord- en Zuid-Holland

Hoewel de gemiddelde prijs van woningen deze provincies hoger liggen dan in de rest van Nederland, wordt er ook gedeeltelijk een vertekend beeld gegeven door de huizenprijzen van in de grote steden. De enorme prijzen van de woningen in deze steden trekt het gemiddelde van de hele provincie zo omhoog, dat de uiteindelijke prijs voor woningen in de dorpen toch meer meevalt dan je van tevoren dacht. 

Laat je daarom niet afschrikken door de gemiddelde prijzen van de provincies en steek voldoende tijd in de zoektocht naar woningen die wat verder buitenaf zijn gelegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*