Alle soorten planten, voordelig online bestellen

Tuinplanten

Het voorjaar is bij uitstek een prima tijd om tuinplanten aan te schaffen. Elk jaar ontdek je wel weer een kale plek in je tuin, waar voorheen een plant stond. Soms gaan planten dood om welke reden dan ook. Dat is dan jammer maar geeft wel weer inspiratie om iets nieuws aan te schaffen. Plantengrow heeft een grote keus aan planten. De plantenhulp op de website kan ingeschakeld worden wanneer je niet zo goed weet welke plant je moet kiezen. Een handige tool die laat zien wat voor plant je het beste kunt selecteren voor bijvoorbeeld een droge of natte bodem. Wil je een plant voor een zonnig plekje of zoek je juist een exemplaar voor een schaduwplek?

Heb je al een aantal planten in je tuin staan die een buurman nodig heeft? De plantenhulp laat ook zien welke plant je kunt combineren met andere soortgenoten. Heb je bijvoorbeeld een aantal hosta’s in je tuin en zoek je de juiste combi? De Hosta Fortunei is bijvoorbeeld heel mooi te combineren met het kruipend zenegroen of de Astilbe. Je kunt op deze manier gemakkelijk en snel je border inrichten tot een kleurrijk geheel.

Online kopen

Tuinplanten op gemakkelijke wijze online bestellen? Plantengrow.nl heeft een simpele manier om online je tuinplanten aan te schaffen. Geen gesleep van en naar een tuincentrum, maar op een comfortabele manier thuis laten bezorgen. Elke prijsklasse biedt een breed scala aan planten van hoogwaardige kwaliteit.

Wat zijn tuinplanten eigenlijk?

Tuinplanten kun je verdelen in een aantal groepen,

  • Haagplanten
  • Bodembedekkers en vaste planten
  • Sierheesters en siergrassen
  • Vaste planten
  • Planten voor één seizoen (de een- en tweejarigen)
  • Klimplanten
  • Varens en bomen

Plantengrow.nl heeft van bijna alle soorten tuinplanten een breed assortiment op voorraad. Neem bijvoorbeeld de Sierheesters. De Sierheester is geen boom, maar ook geen plant. Een heester heeft houten takjes die over het algemeen een dichte vertakking hebben, dicht bij de grond. Er is dus niet echt een stam aanwezig. Er zijn enorme grote heesters maar ook kleine compacte. Het gaat er even om dat er zich niet echt een stam heeft ontwikkeld of gaat ontwikkelen. Er zijn echter ook tussenvormen zoals de Fluweelboom. In feite een wat grotere struik, maar die wel een soort die een stam heeft gevormd.

De Sierheester laat in een bepaalde tijd van het jaar bloei zien. Dit kan in het voorjaar zijn maar kan ook midden in de zomer. Voorbeeld van een bloeiende heester in het voorjaar is de vlinderstruik (Buddleja), een sierheester die veel mensen wel bekend is. Prachtige bloempluimen in de kleuren roze, wit, lila of blauw geven deze struik een prachtige uitstraling in elke tuin. Een gemakkelijke heester die, zoals de naam al zegt, vlinders aantrekt.

Bloei in de zomermaanden

De Abelia is een Sierheester die in de zomermaanden vanaf juli zijn prachtige bloei laat zien (roze en wit). Groenblijvend in de wintermaanden, maar erg gevoelig voor wind en kou. Afdekken in de wintermaanden is dan ook verstandig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*