Zo repareert een loodgieter een leiding
Een loodgieter is een expert als het gaat om het repareren van leidingen. Als je te maken hebt met een kapotte leiding, weet een loodgieter wat hij moet doen. Hij is bekwaam in het verhelpen van het probleem. Een leiding repareren doet hij zo.
Lek detecteren
Heb je te maken met een lekkage, dan zul je eerst de bron van de lekkage moeten zoeken. In sommige gevallen kun je de lekkage zelf opsporen, maar soms is de bron verborgen achter een muur of in de vloer.
Met behulp van een lekdetectie kan een expert de precieze plaats van het lek bepalen. Hij kan dan de reparatie uitvoeren en in de meeste gevallen is er geen hak- en breekwerk nodig. Heb je te maken met een lekkage? Zorg ervoor dat je de watertoevoer afsluit. Zo voorkom je verdere waterschade.
Gesprongen waterleiding
Heb je te maken met een gesprongen waterleiding? Dan zal de loodgieter eerst de hoofdkraan dichtdraaien om de watertoevoer af te sluiten. Meestal bevindt de hoofdkraan zich in de meterkast of bij de watermeter.
Een waterleiding kan springen vanwege een verstopping, corrosie, kalkaanslag of door externe invloeden. In het geval van een gesprongen waterleiding, moet je direct in actie komen. Zo voorkom je waterverspilling en verdere waterschade in huis. Het is het beste om snel een loodgieter in te schakelen om de waterleiding voor je te repareren.
Beschadigde waterleiding
In sommige gevallen kan het zijn dat een loodgieter een reparatie gaat uitvoeren zonder dat er sprake is van een lekkage. Bijvoorbeeld in het geval van een beschadiging aan de leiding. Hierdoor kunnen zwakke plekken in de leiding ontstaan. In dat geval is het raadzaam de pijp te repareren. Zo kun je een mogelijke lekkage en daaropvolgende schade voorkomen.
In het geval van een beschadigde waterleiding zal de loodgieter het beschadigde gedeelte leiding verwijderen en vervangen door een nieuw stuk. Soms plaatst de loodgieter nieuwe knel-, pers- of soldeerverbindingen. Dit soort werk kun je het beste aan een loodgieter overlaten.